Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tillskottet på 1,9 miljoner bör gå till skolan i Norberg

I media hör vi hur regeringen har enats om att skjuta till 5 miljarder kronor till kommuner och regioner. Regionerna får 1,5 miljarder i tillskott och kommunerna får dela på 3,5 miljarder. Hur blir detta för Norberg? Jo, Norberg ser ut att få 1,9 miljoner som för en gångs skull inte är öronmärkta statsbidrag. Ett bidrag som vi kan fördela på det vis vi tycker är bäst.

Liberalerna är glada över att ha varit med och förhandlat så att dessa pengar nu kommer kommunerna tillhanda. Det är viktigt att Norberg satsar på långsiktiga lösningar, så att när vi tar beslut om surfplattor, kulturskola eller höja lönen för personalen – också har råd att finansiera detta även på sikt och utan statsbidrag (eftersom de kommer och går). År efter år har barn- och utbildningsförvaltningen haft ungefär samma budget – detta trots att kostnaderna ökat. För oss Liberaler är det självklart att de nya pengarna bör gå till skola. Det behövs – från förskola och uppåt.

Liane Blom (L), ordförande i Liberalerna Norberg

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel