Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Undrar vem som är tokig?

Ladman och Jakobsson ber partierna vara tydliga med sin ståndpunkt i LAS-frågorna (Lagen om anställningsskydd). På 70-talet infördes LAS för att ge arbetstagare större rättigheter. Det tyckte vi i L (dåvarande Folkpartiet) var bra. Lagen har förnyats en gång sedan dess, för knappt 40 år sedan. Alla lagar behöver revideras från tid till tid och L anser att den tiden är nu. Så som samhället såg ut på 70-talet – ser det inte ut nu. Jag är själv född på 70-talet. När mina barn förstod att det inte fanns färg-TV och att jag bara hade två kanaler att välja på när jag växte upp – så tror de att jag levde på stenåldern. Det är ju en sanning med modifikation. Det är en utopi att tro att lagar kan gälla i all tid och evighet.

Det samhälle vi har idag kräver nästan konstant fortbildning. Ladman och Jakobsson stirrar sig blinda på kollektivavtal – ett mantra som alla vi som är fackliga kommer att förespråka. Problemet med det är att majoriteten av Sveriges arbetsföra befolkning inte jobbar i storföretag längre. Brukspatronernas tid är förbi sedan länge. De flesta svenskar idag är anställda av småföretag och småföretagens problem måste lyftas upp till ytan. Med nuvarande regler – sist in – först ut, blir det problem. Framförallt om den person som är sist in också är den som har mest kompetens eller utvecklingspotential. Javisst, nuvarande regler tillåter vissa undantag och det är bra, men lagen behöver moderniseras så att den också passar för mindre företag.

Kollektivavtal är i regel bra – men Ladman och Jakobsson kanske i så fall kan förklara varför vi har de största arbetsmiljöproblemen hos en del LO-anslutna fackförbund? Om nu kollektivavtal var så himla bra och lösningen på allt, så skulle inte verkligheten vara så utmanande för till exempel personal inom omsorgsyrkena.

Att få ett jobb med en lön är för många bra mycket viktigare än att ha extra pensionsförmåner m.m. som kan regleras i kollektivavtal. Därmed inte sagt att företag ska kunna göra hur som helst med sina anställda. Ladman och Jakobsson glömmer att det finns en rad andra lagar som gäller för företag, såväl små som stora, oavsett om man är anställd med kollektivavtal eller ej, till exempel arbetstidslag, arbetsmiljölag, semesterlag, föräldraledighetslag och så vidare.

Sverige har god lagstiftning i mycket. Nej – fler lagar behövs inte i den här frågan - däremot behöver en del av våra lagar uppdateras. Nu är tiden kommen för att modernisera LAS.

Liane Blom (L), ordförande i Liberalerna Norberg

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel