Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Unga och gamla borde mötas i ny lekpark

Att det ska anläggas en ny lekpark i Skinnskatteberg är bra.

Annons

Behovet är stort och kommunens barnfamiljer förtjänar bättre. Men vi, Skinnskattebergs rödgröna partier, beklagar att de borgerliga partierna inte vågar tänka nytt och se satsningen ur ett större perspektiv.

Frågan de borgerliga partierna borde ha ställt sig är: hur skapar vi en naturlig samlingsplats utomhus där kommunens invånare på ett kravlöst sätt kan träffas? Eller bara sitta ner och njuta av en stunds sällskap.

En fråga som tyvärr uteblev.

Skinnskattebergs rödgröna partier vill att lekparken utformas så att den tillgodoser fler människors behov. Vi ser framför oss en park där unga och gamla möts över generationsgränserna; en park där barnen leker samtidigt som föräldrarna kanske passar på att testa utegymmet. En park där våra äldre känner sig välkomna att delta på precis samma sätt som alla andra, eller bara sitta ner och känna att man är en del av det som sker. Många äldre lider som bekant av ensamhet och tristess.

Vi människor har flera olika sinnen som behöver stimulans för att vi ska må bra. Kanske borde Skinnskattebergs nya lekpark därför ha en liten utescen där till exempel Kulturskolan kan uppträda? Oavsett om det handlar om boulespel, barnkalas, utegympa eller musikframträdanden är det oerhört bra för både kropp och själ att vistas bland människor i en miljö där det pågår liv och rörelse.

Vi anser att den nya lekparken borde anläggas på Sotvretsvägen. Platsen, med sitt centrala läge och stora utrymme, erbjuder utmärkta förutsättningar för att bli Skinnskattebergs nya samlingsplats där människor från olika delar av samhället kan mötas och på så sätt stärka Skinnskatteberg.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons