Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Utsikten från ett luftslott

Torsdagen den 27 februari 2020, gick Norra Västmanlands Kommunalteknikförbunds  (NVK) ägarnämndsmöte i Norbergs kommun, av stapeln. Ett nytt forum för dialog omkring styrningen av NVK. En ägarnämnd är skapad för att underlätta integrationen och transparensen mellan kommunen och NVK. Efter exempel från en helt annan verksamhet. Av åtta kallade ledamöter infann sig tre. Oppositionen representerades av två ordinarie ledamöter, majoriteten med en ledamot.

Jag vet inte vad som är värst, att engagemanget från majoriteten är nära noll, eller att man hittar på ännu ett forum som ingen vet hur det ska fungera. Jag har vid tre olika tillfällen ställt den enkla frågan hur forumet ska fungera och vilka frågor som ska behandlas. Vid inget av tillfällena har jag fått ett förklarande svar. Jag är ny i politiken och funderar ofta på vilken nivå man kan få ett svar. Men nu är det nog. Jag vet att jag är normalbegåvad och har lång erfarenhet av företagande, men aldrig fått så undfallande svar. Ett slöseri med fritidspolitikers tid och engagemang. Även slöseri med medborgarnas skattepengar. Det gynnar heller inte rekryteringen av nya förmågor till politiken när en närmast föraktfull inställning till politikens processer ges alltför stort utrymme.

Per-Arne Andersson (M), Moderaterna i Norberg

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel