Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Utvisning som blev intet

Sex imamer som klassats som ”hot mot rikets säkerhet” ska utvisas. Bra så långt. Men nu visar det sig att detta inte går då dom hävdar att dom riskerar att förföljas i sina hemländer och har fått rätt av Migrationsöverdomstolen. Då kan man väl som rättstänkande person tycka att dom borde kvarhållas i förvaret. Men icke, dom släpps fria och får dessutom fortsätta med den verksamheten som gjorde att dom skulle utvisas. Regeringen kallar dom till och med ”kvalificerade säkerhetshot”.

Dom hyllas som hjältar när dom återvänder. Detta stärker verkligen den islamistiska extremismen. Nu kan dom fortsätta bedriva sin salafistiska agenda och ses som segrare bland sina anhängare och en hel del andra i kanterna av den extrema islamismen.

Det här är direkt löjligt och fånigt. Om någon är ett hot mot riket så ska självklart den personen hållas borta från gator och torg och särskilt från de platser där dom bedrivit sin verksamhet.

Dessutom kan man ifrågasätta hur stort hotet verkligen är i deras hemländer då åtminstone en av dom har skickat dit sin son.

Är Akilov och Drottninggatan redan glömda. Att dessutom behöva höra idiotin från så kallade terroristexperter är riktigt stötande:

Enligt Hans Brun behöver inte allmänheten vara orolig. ”De här personerna i sig är inte farliga för allmänheten, problemet är miljöerna de har kontakt med” säger han i en artikel i Expressen.

Det är som att säga att Akilov var inte farlig, det var lastbilen som var farlig.

Kaj Viberg, Sverigedemokraterna i Norberg

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel