Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vad gör kommunerna för att nå ett hållbart samhälle?

Svar på insändaren: "Aktiv politik krävs för att lösa klimatkrisen" av Åsa Eriksson (S), Marino Wallsten (S), Johanna Odö (S) och Lena Lovén Rolén (S).

Tack Åsa, Marino, Johanna och Lena för en klimatfokuserad insändare, en bra beskrivning av det aktuella läget och övergripande mål. Jag kan inte göra något annat än att hålla med och understryka att det krävs en aktiv politik för att påverka klimatkrisen.

Det som jag dock saknade bland alla vackra ord var konkreta förslag,beslut och åtgärder som respektive kommuner har tagit och genomfört för att nå målet; ett hållbart samhälle.

Eftersom jag är bosatt i Norbergs kommun har jag tittat närmare på kommunfullmäktiges mötesprotokoll år 2019, hittills fem protokoll. Tre motioner, SD,M och L som var klimatinriktade (återanvändning), ordet klimat förekom över huvud taget inte i samtliga protokoll, inte direkt ett tecken på en aktiv klimatpolitik!

Ett viktigt styrdokument, som antogs av Norbergs kommunfullmäktige november 2010 är " Energi- och klimatstrategi för Norbergs kommun 2011-2020". Dokumentet beskriver visioner, övergripande mål, etappmål och åtgärder för att nå de uppsatta mål.

Varje år tas, enligt styrdokumentet, ett energi-och klimatbokslut fram, där läget med mål och åtgärder redovisas. I syfte att nå en bred målgrupp erbjuds också information om energi-och klimatfrågor till allmänheten.

Eftersom ett energi- och klimatbokslut ska ge en tydlig bild av läget, information som jag saknar på hemsidan, eftersträvar jag och jag tror många med mig, närmare information om Norbergs klimatbokslut.

Rob den Hertog, MP Norberg

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel