Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varför är gungan i Vilhelminaparken fortfarande låst?

2015 skrev jag en motion om att få ställa upp en gunga för rullstolsburna i Vilhelminaparken. Den fick ett positivt besked. Tre år senare kom den på plats med lås på. Jag skrev insändare på insändare i Fagersta-Posten och ställde frågor till Sune Andersson (S), ordförande i utbildnings- och fritidsnämnden, om varför det sitter ett lås på så den som vill gunga måste låna en nyckel under bibliotekets öppettider. Vill någon gunga en kväll eller en helg är det inte möjligt. Inga svar kom från Sune. Den 4 september 2019 tröttnade jag på att inte få något svar och skrev åter en insändare om varför det är så tyst från Sune. Den 6 oktober svarar han ”Jag ber om ursäkt för att du inte fått svar tidigare. Min ambition är att alltid besvara frågor. Tyvärr blev det en miss i detta fall. Vad det gäller gungan håller jag helt med dig om att tillgängligheten för att kunna använda rullstollsgungan inte är tillfredsställande. Därför kommer jag att ge ett uppdrag till fritidsförvaltning att se över och komma med förslag hur vi kan utan att rubba på säkerheten förbättra tillgängligheten för brukarna av gungan”.

Om Sune håller med om att tillgängligheten att kunna använda gungan inte är tillfredsställande, varför har han inte gjort något åt saken då? Varför är det fortfarande låst? Och hur går det med uppdraget till fritidsförvaltningen? Är det en femårsplan på det också?

Ankie Andersson

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel