Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varför blir tjänstemännen fler och vårdpersonalen färre?

Vi som jobbar på Hemgården avdelning Granen och Furan undrar hur man tänker från politikernas sida i Skinnskattebergs kommun när man vill minska personalen? Det medan regeringen säger att man ska satsa på äldreomsorgen, så vill man istället dra ned. Det ska dras in en personal på varje avdelning och satsas på pooltjänster?

Det finns röster inom kommunfullmäktige som säger att vi ska effektivisera äldrevården. Vi undrar varför tjänsterna på kommunhuset blir fler och fler? Vi som arbetar hårt och sliter ut våra kroppar ska bli färre och färre samt effektivisera.

Det har nyligen tillsatts en tjänst som ska arbeta fram ett bättre och hållbart schema. Vi har fått se ett exempel på det och det innebär att vi ska jobba flera dagar, varannan helg och kortare ledighet för återhämtning. De delade turerna är kvar – är det ett hållbart schema för oss eller för ledningen?

Vi har hittills lagt vårt schema själva för att vi vet när det behövs mest folk och vi måste ha ett schema som är mänskligt.

Vi har många multisjuka och även dementa som bor hos oss och vi behöver vara två vid omvårdnad av dessa personer. Redan nu kan våra boende ha väntetider vid morgonarbete och toabesök, drar man in personal är det inte svårt att räkna ut att vårdkvalitén blir sämre.

Nu i coronatider lägger vi ned extra tid att skydda oss och våra gamla, det tar längre tid än vanligt. Dessutom städar vi, tvättar och följer våra gamla till läkare, tandläkare, träffar anhöriga etc. Listan på våra arbetsuppgifter och vårt ansvar är lång.

Vi tror inte att de ansvariga har en aning om vad vi gör på dagarna, att våra arbetsdagar är fullbokade. Är den politiska viljan att vi endast ska "förvara" våra gamla och alltid gå på minimibemanning som dessa neddragningar kommer att innebära?

Vi i Skinnskattebergs kommun är kända för att ha en bra äldreomsorg med hög kvalité, nöjda boende och anhöriga. Vi är stolta över det. Vad ska vi dra ned på i vårt arbete? Med färre personal kommer det bli en sämre vård.

Eftersöker rim och reson i det. Hjälp oss behålla personalen och vårt schema. 

MVH Personalen inom äldrevården i Skinnskattebergs kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel