Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varför dröjer båtrampen i Fagersta?

Den av NVK för Fagersta kommuns räkning utredda båtrampen verkar dröja med sin lösning. Den kommer högst troligt inte vara redo för säsongen 2020. Redan den 5 juni 2017 ställde sig kommunstyrelsen positiv till förslaget om en båtramp. Jag hoppas att deras inställning är densamma även idag.

Har kommunen ingen tidsplan att till säsongen 2020 stå redo med en egen anlagd ramp, bör man omgående ta en diskussion med båtklubben om det finns någon möjlighet för tillfällig eller permanent lösning genom deras ramp. Lösningen är dock inte att tvinga in folk som medlemmar. Saknas det vilja att ta denna kontakt, bör man skyndsamt påbörja arbetet att säkerställa egen ramp till våren 2020. Här har NVK chefen Kenneth Berggren en ypperlig möjlighet att visa handlingskraft, kring det uppdrag de redan fått och komma med ett förslag var den bäst placeras.

Ur Naturvårdsprogrammet 2010-2025 för Fagersta kan man utläsa: Stora rekreationsvärden är knutna till sjöar och vattendrag i Fagersta. Kolbäcksån är ett område av riksintresse för friluftsliv. Denna skrivelse bör vara skäl gott nog för att omgående säkerställa en ramp för sjösättning av enklare flytetyg.

Kajakner

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel