Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varför inte börja titta på rapporten?

Vad är det som gör att Marino Wallsten bortser från en hel rapport utan istället pratar om en detalj - att jag berättade varför granskningen gjordes med inriktningen läromedel? Att hela den presentation jag sedan läste upp inför kommunfullmäktige är ordagrant tagen från rapporten som Pwc skrivit, och hela revisionsgruppen ställt sig bakom, det nämner inte Wallsten.

Istället hävdar han att den diskussion som fördes på ett annat kommunfullmäktigemöte, det vill säga måndagen den 21 oktober, var en del av granskningsrapporten. Den var inte det. Det var en diskussion om frågan gällande att elever delar läromedel (och så vidare). Den information som jag gav under detta möte finns skriftligt bekräftad, och jag har rätt att delge sådan information när nu frågan blev aktuell. Den diskussionen var inte del av en rapport och den var inte egna slutsatser.

Jag tänker: varför tar man inte bara emot en rapport, tackar för den, och börjar titta på det som kan förbättras?

Pia Boiardt

Ordförande för revisorskollegiet, Fagersta kommun

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel