Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varför ska vanliga Svenssons känna flygskam?

Svar till "Livskvalité".

Läste din insändare och håller med dig i stort. All debatt har kantrat och det råder censur överallt. Vi vanliga Svenssons ska känna skam över att unna oss en resa till värme och sol, efter att vi knegat ihop lite pengar. Men sedan är det tyst om hur politiker, artister, vd:ar och idrottare flyger kors och tvärs, ibland kanske några få i ett stort plan. Tror inte heller att EU-folket åker tåg mellan Bryssel och Sverige.

Sedan skövlar vi skog i stor omfattning vilket enligt mig är klimatvidrigt, om man nu ska prata om detta trauma. Att skicka in ett monster till skogsmaskin för att ta ner 300 gamla granar och sedan transportera dem till en utställning i Dubai, är huvudlöst. Vad händer med dessa vackra träd efter utställningen? De blir väl flis och uppeldade i Dubai. Skulle de fraktas åter hit är ju galenskapen fulländad.

Nej, lägg fram fakta utan att dölja något så folket får veta sanningen. Sedan ska regeringen styra landet efter grundlagen och inte efter sitt eget tyckande. Man begår lagbrott i många fall.

Att sedan betala 39 miljarder till EU och få igen 16 efter tiggarbrev, är ju en usel ekvation. Det behöver man inte vara Einstein för att inse. EU är ett stort svart hål där mycket går in men lite kommer ut. Det är ingen fredsorganisation utan en klubb för storfinansen att kunna flytta kapital dit man får högst avkastning och utnyttja arbetare till max och spela ut länder mot varandra. Englands uttåg kanske bara är början på sönderfallet. Kan Italien bli nästa att lämna?

Bara hoppas att svensken inser hur de blir blåsta av giriga politiker, banker och storfinansen. Rent ut sagt, Sverige håller på att gå åt h-te

Tänkare

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel