Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varför talar vi inte mer om kärnvapen som klimathot?

Annons

I Fagerstaposten 7/10 skriver tre socialdemokratiska kommunalråd, samt en riksdagsledamot, att de inser allvaret i klimatkrisen. De lyssnar på vetenskapen, inser och förstår att det är bråttom.

De vill kunna se sina barn och barnbarn i ögonen och säga att de gör allt för att även de skall kunna leva ett bra liv i framtiden.

Ett klimathot det inte talas så mycket om, men som är ett av de mest akuta att åtgärda, är kärnvapen. Produktionen av dessa utvecklas och ökar i snabb takt.

De som lyssnar på vetenskapen, vet också att radioaktiva moln kan driva i vilken riktning som helst och döda allt liv, människor, djur och natur. De kan bilda områden som blir obeboeliga i hundratals år.

Sverige var drivande i FN för en konvention om kärnvapenförbud. Sverige röstade också ja till en sådan. När det sedan kom till att skriva under denna konvention, så vägrade ett socialdemokratiskt styrt Sverige att göra det.

Femtiotre andra länder skrev under.

Så, kära kommunalråd och riksdagsledamot, slå Er inte för hårt över bröstet. Det är så lätt att knäcka ett revben.

Åke Andersson

Norberg

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel