Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi är tillbaka på ruta ett efter vänsterns beslut om hemtjänsten

Jag skall ärligt säga att jag inte förstår ett dugg av vad vänsterpartiets ledamöter skrev i söndagens debattinlägg i Fagersta-Posten. Det man kan fastslå är att vänsterns politiker inte bemödat sig med att sätta sig in i vilka problem som egentligen förorsakat att personalen i hemtjänsten nu går på knäna.

Vad var det som gjorde att ni röstade ner ett väl avvägt förslag från det sociala utskottet. Ställningstagandet utgick i sin helhet från de rekommendationer som hemtjänstrapporten redogjorde för. Ni kunde också se att orsaken till hemtjänstens problem kunde spåras hos förvaltningsledningens bristande förmåga att leda och organisera sin verksamhet.

Det föll oss naturligt att också föreslå att den oberoende utredaren, som också upprättat projektplan, skulle ges i uppdrag att som projektledare driva det i hamn.

Vänsterns beslut att stödja socialdemokraternas förslag resulterar i att vi är tillbaka på ruta ett. Att ge ledningen i uppdrag att genomföra ett förändringsarbete de skulle gjort för flera år sedan är verkligen att äventyra för verksamheten och våra brukare. Att sedan definiera problemen som något annat än vad det egentligen är kan bara kallas för dimridåer för att dölja att man egentligen bara ville ha bort den obekväma utredaren.

Och vänstern svalde betet med hull och hår.

Christer Filipsson, Demokraterna i Norberg

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel