Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi i personalen får ingen respons

Replik på insändaren ”Bemanningen ökade när fler fick heltid” den 27 november.

När rätten till heltid infördes 2018 fanns det fyra personer som jobbade heltid och fyra personer som jobbade deltid (75 procent) på varje avdelning på Klockarbergsgården.

Under 2018 fick personer valet att fortsätta arbeta deltid (75 procent) eller höja sin arbetsgrad till 85 eller 100procent.

På Klockarbergsgårdens tre avdelningar fanns det totalt tolv personer som arbetade deltid och fick valet att öka sin tjänstgöringsgrad, av dessa tolv personer blev förändringen en ökning på totalt två heltidstjänster.  

Om alla tolv deltidsanställda skulle valt att arbeta 100 procent skulle detta inneburit en ökning på totalt tre tjänster, inte sex heltidstjänster som Carina Gullemo skriver i sin insändare. Inga fler personer anställdes

Carina Gullemo skriver också ”att arbetsgivaren behöver se över scheman och arbetssätt för att säkra att resurser används på ett optimalt sätt”. Inom äldreomsorgen finns något som heter ”tillgänglig tid”, extra tid som finns för att vi som personal ska täcka upp på avdelningarna och därmed minska vikarietid och minska kostnader. Varför är vi inte mer involverade i användningen av detta?

Om vi ska skapa förändringar och säkra att vi använder resurser på rätt sätt kan vi tillsammans använda denna tid på ett mer optimalt sätt. Fråga oss i personalen!

Carina Gullemo skriver också att ”arbetsgivaren strävar efter hållbara scheman, ett hållbart arbetsliv där medarbetarnas inspel, förslag och lösningar tas beaktning”. Vi från personalen som var på mötet med Carina upplever att vi inte fick någon respons på våra fakta, förslag och funderingar. Istället kom enbart förslag på nya scheman som kommer att innebära minibemanning.

Vart tog nästa möte vägen som du lovade oss? Vi är många här på Klockarbergsgården som inte har träffat dig och inte ens vet vem du är.

Varför kan vi inte få möjlighet att ge våra äldre den omsorg som krävs, framförallt i dessa tider!

Personalen på Klockarbergsgården

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel