Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi ska bli bättre på dialog i Skinnskatteberg

Ett sätt att mäta invånarnas syn på kommunens service och verksamheter är att göra en medborgarundersökning. Detta är en viktig del av medborgardialogen som kommunen och politiken bör ha. 2018 års betyg gav invånarna Skinnskatteberg 58 på en 0–100 skala. Det är relativt lågt. Drygt 200 invånare svarade av 600 slumpvis utvalda.

Vad tänker vi socialdemokrater om det? Dels att det är alldeles för låg svarsfrekvens vilket kan bero på att människor inte känner tilltro till att ”mitt svar spelar någon roll”, dels att vi inom politiken inte kommunicerar tillräckligt ut till invånarna om vad som händer och varför.

En av frågorna som vi tar på stort allvar är ”om politiker jobbar för Skinnskattebergs bästa”. Endast 3 av 10 svarade ja. Här har vi politiker något att jobba med och vi har börjat med det arbetet. Vi kommer att göra allt vi kan för att följa upp de beslut som är tagna och kommunicera detta med er. Exempelvis kommer vi att följa upp personalpolicyn med målet om en god arbetsmiljö, att vi verkligen har den arbetsplats där personalen vill göra ett bra jobb, känner engagemang och tar ansvar för att dagligdags göra skillnad.

Målet är att våra chefer ger sina anställda förutsättningar som skapar/ansvarar för ”det goda arbetsklimatet” och vi politiker ska ge cheferna och arbetsplatserna goda förutsättningar för att utvecklas i sina ledarroller. Det tillsammans med en god internkontroll ska förhoppningsvis ge Skinnskattebergs kommun trovärdighet och förtroende hos dig som invånare, anställd, näringsidkare och även att vi blir ännu mer attraktiva som kommun för inflyttning. Vi ska med andra ord se till att kommunen jobbar på ett effektivt och ändamålsenligt sätt vilket i korthet betyder, mest och bäst valuta för pengarna.

Vi socialdemokrater kommer att besöka er ute i kommundelarna och föra dialog med er invånare för att höra hur ni trivs och vad ni vill utveckla i vårat samhälle. Vi har varit till den södra delen i mars och i maj kommer vi till Riddarhyttan samt genomför torgmöten. Ni kan alltid ringa eller mejla oss, dina åsikter är verkligen viktiga! Det viktigaste för att ett samhälle ska utvecklas i en positiv anda är att vi alla känner en gemenskap, delaktighet, ansvar och begriplighet om våran samtid och framtid. Det gemensamma målet hoppas vi ska vara att Skinnskatteberg är vår allas framtidskommun.

Lena Lovén Rolén (S)

Kommunalråd Skinnskatteberg

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel