Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vikten av en partiledning som lyssnar

En småföretagare hör av sig. Paketet som regeringen just presenterat för företagare erbjuder ingen tröst för en familjeföretagare med familjemedlemmar anställda i företaget. Att skjuta på skatteinbetalningen till sex procent ränta är inte att tänka på. Bättre att gå i konkurs nu än sätta sig i skuld, i sådana fall. Jag får frågan – kan vi göra något?

Jag drar i de trådar jag kan. Skickar mejl till partiledare och till de riksdagsledamöter jag känner. Får svar av partiledare Nyamko Sabuni klockan 00:28 på natten samma dag jag skickat mejlet. ”Vi hör vad ni säger. Vi jobbar så hårt vi kan för att få fram ett bättre förslag för småföretagare. Jag hör av mig när vi har ett förslag.”

Under två dagars tid kommer ströinformation. Almi kan vara ett alternativ. Jag frågar småföretagaren som reagerar med att fråga mig varför alla förslag går ut på att man ska skuldsätta sig mer? Man har redan satsat allt man äger och har och har i alla tider betalat skatt som alla andra. Varför riktas alla åtgärder in på stora företag när vi vet att småföretagarna står för majoriteten av alla arbetsplatser i Sverige, om man räknar ihop dem? Jag återkopplar till utredaren vid riksdagen och frågar om man för dialog med småföretagarna. I vändande mejl får jag veta att samarbetet är gott.

Några dagar senare presenteras ett paket som är bättre ämnat för småföretagare. Där även familjemedlemmar som är anställda kan korttidspermitteras. Där hyresvärdar direkt kan dra ner på hyran, för att staten går in och garanterar att hyresvärden får betalt. En åtgärd som fungerar oavsett om hyresvärden är kommunen eller privat. Där företagare kan få lån men med längre avbetalningsplan. Ett paket som fungerar i denna kris vi nu är uppe i.  

Jag är så tacksam för att jag är med i ett parti där ledningen har örat mot marken och som lyssnar på oss politiker ute i kommunerna. Tusen tack, och bra jobbat!

Liane Blom (L), ordförande i Liberalerna Norberg

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel