Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anmäl när tåget kommer för sent

Annons

Hej medresenärer på VL. Jag vill uppmana alla som drabbas av förseningar på VL:s resor att ansöka om förseningsersättning när resan blir minst tjugo minuter försenad eller när den blir helt inställd. VL behöver veta hur många vi är som behöver en välfungerande kollektivtrafik! Ansökningsblankett och regler för ersättning finns på VL:s hemsida. Man kan också ansöka om ersättning för bilresa och taxiresa vid försening. Även vi som har pendlarkort kan få förseningsersättning, det handlar visserligen bara om småsummor men jag tycker det är viktigt att vi alla ansöker för att VL ska få statistik på hur många som drabbas när det inte fungerar.

Jag pendlar med tåg mellan Hallstahammar och Fagersta sen ett drygt halvår tillbaka. På den sträckan kan man köpa biljett av antingen VL eller SJ. Har man SJ-biljett ansöker man om förseningsersättning hos SJ, deras regler för förseningsersättning finns på SJ:s hemsida. Har man VL-biljett ansöker man hos VL. Pendlarsommaren 2017 var en rejäl påfrestning med ständiga förseningar och inställda tåg som ibland ersattes med buss men då med väldiga förseningar som följd.

Nu är vi inne i en ny period med mycket problem i tågtrafiken i form av förseningar och inställda tåg. När jag pratar med mina medpassagerare märker jag att många inte känner till möjligheten till förseningsersättning.

Med hopp om en mer prioriterad, bättre fungerande och väl använd kollektivtrafik i hela länet.

Anna Almquist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons