Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen något konkret från Demokraterna i Norberg

Annons

Det är med glädje jag läser insändaren från Demokraterna i Norberg 19 mars. Konkreta trygghetsfrågor och även ett otroligt bra konstaterande. Man kan inte skapa trygghet utan att ha en plan och alla måste hjälpas åt. Tyvärr instämmer jag inte i DIN;s förslag på alla punkter, men en är jag helt överens med dem om. Det måste till fler poliser. Som ni själva skriver det är inte rimligt att det ska ta femton minuter innan det kommer en polis. Mer poliser innebär mer pengar, då kan man inte i nästa stund prata skattesänkningar.

Kameror i all ära, det är inte så länge sedan det var någon sakkunnig som uttalade sig om de kameror som satts upp i Stockholms förorter med mycket vandalisering och övrigt bus. De kamerorna har inte lett till mindre vandalisering eller bus. Tyvärr verkar det inte som om de som vandaliserar och förstör räds kameror.

Åter till DiN;s förslag till åtgärd: Det finns väl inget som hindrar mackägaren från att söka tillstånd och sätta upp kameror. Eller menar ni från DiN att kommunen skall finansiera detta? Vad jag vet finns det redan kameror på Coop. Hur det är med Ica och Systembolaget känner jag inte till.

När det gäller att det kommer hit näringsidkare som har som uppgift att ta hand om ungdomar som kommit på glid så borde det göras riskbedömningar på detta. Dessa borde även åläggas att ha resurser så att man inte får ut dessa ungdomar på nätterna. Jag trodde i min enfald att det gjordes etableringskontroll på dessa företag och de lokaler som de har.

Mikael Ladman

ombudsman och socialdemokrat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons