Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är du nöjd med utvecklingen, Wallsten?

Annons

Marino Wallsten (S), kommuanlråd i Fagersta

Apropå Marino Wallstens brunsmetsretorik (27/1). Man skulle kunna kalla Marino Wallstens parti något fult också, med tanke på rasbiologisk forskning, tvångssterilisering och förhållningssätt partiet hade under andra världskriget. Men jag väljer att inte sjunka så lågt.

Jag undrar om Marino Wallsten är nöjd med hur vårt land har utvecklats de senaste 30 åren? Vi har ett ökande antal fattigpensionärer, senaste siffran 235 000, skolan och vården räcker inte till, försvaret är nedmonterat, jordbruken läggs ner och bostadsbristen är skriande, samtidigt som vi väntar minst 300 000 anhöriginvandrare de närmsta åren. Vi har gått från 3 till 186 utanförskapsområden på 13 år. Områden där över 60 procent lever på försörjningsstöd, där hedersproblematiken med kvinnor som “faller” från balkonger eller dödas på annat sätt för att de vill leva som svenska kvinnor istället för under hedersförtryck från sin klan.

Radikalisering sker i moskéer, skolor brinner, bilar brinner, sten kastas på blåljuspersonal, folk skjuts, svensk lag råder inte i vissa områden utan där går shariapoliser och ser till att kvinnorna täcker sig.

Polisen klarar inte sitt uppdrag, över 6000 våldtäkter 2016, kvinnor och gamla vågar inte gå ut efter att mörkret faller. Kommunicerar man det här kallas det “populistisk” retorik i Marino Wallstens värld, jag kallar det för sanningen.

För övrigt vill jag påpeka att Trump, Brexit och SD har nått sina positioner genom demokratiska val. På samma sätt som Socialdemokraterna fick folkets förtroende en gång i tiden.

Gunilla Dahlberg Malmén

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons