Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arrogant att kalla oroliga medborgare för nättroll

Annons

Det mest upprörande med dagens samhälle är nog den arrogans med vilken både politiska makthavare och myndighetspersoner möter allmänhetens högst berättigade oro och känsla av vanmakt. Ett bra exempel är när kommunalrådet sänker sig så lågt att han kallar medborgare för “nättroll” när man använder sin yttrandefrihet i insändarspalten.

Tjatet om “nazistiska rötter”, “rasism” och “främlingsfientlighet” har väl de flesta sett igenom vid det här laget. Varför inte istället adressera problemen, till exempel att vi blir fler. Är det en fördel? Nu vet vi (läs boken Massutmaning) att fortfarande efter femton år har cirka 50 procent inte fått ett arbete, utan måste försörjas av skattemedel. Inte heller arbetat ihop till sin pension. Något som vi andra ägnar hela vårt 40-50-åriga arbetsliv till.

Migrationsverket använde 76 miljarder skattekronor 2016, lägger man sedan till övrig välfärd så blir summan än mer astronomisk. Det kommer fortfarande cirka 30  000 asylsökande/år trots att det låter som om gränsen är stängd. Till det väntas 300  000 anhöriga de närmaste åren. På vilket sätt kommer det att stärka vår välfärd? Beträffande hoten i samhället måste vi väl ändå vara öppna med att islamismen är ett verkligt hot, senast i London.

Malmös judar hotas av muslimer, inte av nazister. Vi har verkliga problem i våra förorter där muslimer använder Koranen som lagbok. Vi som bidrar till det här samhället, ska inte vi få visa vår oro när inte samhällskontraktet längre gäller, utan att kallas “nättroll”?

Gunilla Dahlberg Malmén

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons