Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åsa Eriksson: Det var mitt ansvar att förhandla fram avtal

Annons

Jag är glad att personer i PNF har engagerat sig i ombyggnationen av busstorget. Deras och andras medverkan vid det öppna medborgarmötet gjorde att utformningen av torget blev bättre än de ursprungliga förslagen. Däremot har Lars Persson fått flera saker om bakfoten.

När det öppna mötet hölls hade det ännu inte uppdagats att Lantmäteriets slarv gjort att kommunen inte var lagfaren ägare till delar av busstorget. Det upptäckte NVK i början av 2017. De privatägda kringytor som nämndes vid det öppna mötet var något helt annat.

I den aktuella, från början mycket olyckliga, fastighetsaffären har jag gjort det som ankommer på kommunstyrelsens ordförande: planerat, diskuterat och förhandlat fram ett avtal. Det är, precis som Lars Persson skriver, kommunfullmäktige som beslutar om fastighetsaffärer, och därför står det i alla avtal att de bara gäller om de godkänns av KF. Annars faller hela affären. Så är det alltid när kommunen gör fastighetsaffärer, det vet alla parter, för det är så kommunallagen är utformad.

PNF:s engagemang för Norberg är stort. Det vore intressant för oss invånare att få veta mer om hur PNF vill utveckla vårt samhälle, istället för att ständigt läsa om hur de försöker svartmåla oss andra som gör något.

Åsa Eriksson (S), fd kommunalråd Norberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons