Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Att jobba och ta ansvar är inte SD-politikers bästa gren

Annons
Jimmie Åkesson talar inför SD-medlemmar.Foto: TT

Många funderar, likt Bengt Södersten, på att rösta på SD i nästa val. Det står var och en fritt att göra det. Det man ska tänka på är att man röstar på ett helt politiskt paket och på vilken värdegrund som Sverige ska ha framöver. SD:s värdegrund är inte min. I ett större sammanhang så sveper högernationalistiska svängningar över hela Europa, för att inte tala om USA. Är det ett sådant samhälle du vill ha så varsågod – jag kommer göra mitt bästa för att hindra dig.

Om SD visade att de var ett ansvarsfullt parti som inte bara riktade in sig på poster i riksdagen, då kanske jag skulle ta partiet på större allvar. I Norberg går det att rikta blickarna mot Fagersta – där har en ström av avhopp från SD redan skett på lokal nivå. Vid slutet av förra mandatperiodens tid gapade 3 av 4 SD-stolar tomma i kommunfullmäktige i Norberg. Det tolkar jag som att när man måste arbeta hårt, ta ansvar och arbeta ideellt – då är man från SD:s håll inte intresserad.

En konsekvens av mönstret med avhopp på lokal nivå är att ett framtida Sverige som styrs av en majoritet av SD skulle ha låg förankring lokalt – det skulle bli toppstyrt. Därifrån är det inte långt till diktatur.

Liane Blom (L), Liberalerna Norberg

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons