Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Även kulturen är viktig för Norberg och tillväxten

Annons

Kultur och föreningsaktiviteter kan också bidra till ökad tillväxt, framhåller skribenten. Bilden: Sommarteatern Norbergs uppsättning av Vem älskar Yngve Frej vid hembygdsgården i Norberg.

Johanna Odö (S) uttrycker i sitt svar (9/11)min insändare (4/11) att kultur och föreningsliv är viktiga frågor, där Socialdemokraternas strategi för att utveckla dessa områden är att bygga en idrottshall.

Majoriteten av de föreningar vi har i Norberg ägnar sig inte åt idrottsverksamhet eller stora inomhusarrangemang och av de 22 som fokuserar på idrott tror jag nyttan är begränsad för flera då det inte är en optimal lokal för hästar och motorfordon. Därefter ägnar hon större delen av texten åt att argumentera för att de områden som det nya demokrati- och samhällsutvecklingsutskottet bör satsa på är besöksnäring och näringsliv och att detta är vad den nya chefen ska fokusera på.

Jag håller helt med om att detta är viktiga områden då det handlar om vad vi ska leva av nu och i framtiden, och jag tycker även det är utmärkt att en chef anställts för att fokusera på detta.

Kultur och föreningsliv är dock precis lika viktiga frågor då de handlar om vad vi ska leva för. Som jag och andra vänsterpartister påpekade i somras kan kultur och föreningsaktiviteter mycket väl bidra till ökad tillväxt, men det är fel att tro att det kan användas som ett direkt instrument för att åstadkomma detta och då har man även missuppfattat vad kulturens syfte är.

Johanna Odö kallar omorganiseringen för en offensiv satsning men jag kan inte se att detta gäller annat än tillväxtfrågor som besöksnäring och näringsliv. Återigen, jag tycker det är jättebra att fokusera på detta, men jag förstår inte poängen med att stoppa in kultur, föreningsliv, fritidsgård och bibliotek under samma tak om detta inte är prioriterade områden. Bättre då att lägga dessa frågor under barn- och utbildningsutskottet och allmänna utskottet där de lättare kan ta en naturlig plats och inte behöver konkurrera om uppmärksamheten med tillväxtfrågorna.

Jag tycker även det handlar om att låta den nya chefen för DSU få en chans att arbeta med det han är bra på och ombedd att göra. Som upplägget ser ut nu ska han även ansvara för bland annat lotteriärenden och konsumentrådgivning och det tycker jag är att använda hans resurser fel.

Jon Ashbourne, Vänsterpartiet Norberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons