Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara en automat

Annons

På-60 talet, när jag startade den nya Essomacken ute vid 68:an (numera DinX/Burger bar) hade vi fullständig bilservice, tvätt, smörjning, oljebyten, däckservice, mindre reparationer och där fanns tre tvättplatser (sommartid).

All bensinförsäljning sköttes av servicemannen som också skulle tvätta rutor, kolla olja och vatten, luft i däcken, byta glödlampor, spänna fläktrem om kunden så fordrade, givetvis utan debitering.

Skötte den biten med hjälp av två heltidsanställda mycket duktiga servicekillar. Vidare fanns en kiosk med allt som hör till där två deltidsanställda såg till att allt fungerade.

I nästa korsning mot Fagersta låg Antons, Gulfmacken med fullständig service.

I centrum fanns BP stationen, där den nu stängda OK-stationen låg. Uppe i Kärrgruvan låg Welanders bensin och bilverkstad.

Jag drev Esso- och BP- stationerna parallellt för att ha plats för försäljning och service av Renaultbilar, en verksamhet som flyttades till Fagersta efter att jag överlåtit bensinmackarna till nya intressenter.

I dag finns ju bara ett tankställe kvar i Norberg, automaten vid Burger Bar.

Så frågan är: Var det bättre förr?

Var auktoriserad Renaulthandlare i 15 år fram till samgåendet Volvo/ Renault, då vi återförsäljare blev utsparkade av fransmännen och överkörda utan förvarning.

För oss återförsäljare en mycket dyr och tråkig historia.

Viktor Jonsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons