Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra att etablissemanget i Norberg börjar vakna

Annons

Vi måste tillstå att vi blev positivt överraskade över att vi efter två artiklar i FP samt två medborgarförslag lyckats höja den politiska temperaturen så mycket som vi gjorde. Fem repliker på fyra veckor är långt över förväntan. Inspelet ger också mersmak och vi kommer att fortsätta att elda på och berika debatten så att den blir tropisk het lagom till valet 2018. Det politiska etablissemanget i Norberg, som för oss utomstående betraktare, verkade sova en lugn Törnrosasömn har lyckligtvis också väckts och börjar nu yrvaket sträcka på sig. Bra och vi tackar för den välkomnande text som Åsa Eriksson (S) och Johanna Odö (S) förärade oss i måndagens artikel.

Läs också: Vi har länge saknat en opposition i Norberg

Det är kul och inspirerande och bekräftar också att det går att påverka den politiska processen, trots att vi ännu inte har några förtroendeuppdrag.

Vi antar också utmaningen att som vanliga medborgare granska makten när de politiker som har uppdrag att opponera mot makten sviker. Vår utgångspunkt är att en levande och konstruktiv debatt, även om den nu sker i media, gynnar både demokratin och Norberg.Däremot kan vi inte omedelbart tillgodose Åsa Erikssons och Johanna Odös behov av opposition men vi skall göra vårt bästa för att de i vart fall skall hamna i den rollen efter valet 2018.

Ni som förstår er på politisk teori har givetvis förstått att de medborgarförslag som vi nu lagt fram utöver det sakliga innehållet också har som syfte att höja den politiska aktiviteten i Norberg.

Förslagen är enkla och pedagogiska så det råder inte någon tvivel om vad vi avser att uppnå. Det har också den fördelen att alla förstår vad vi vill skapa. Man skall nästan se puben eller seniorboendet Bovieran framför sig. Genom en högre aktivitet kan vi också få andra medborgare att aktivera sig. I politiken är ingenting omöjligt….only the sky is the limit.

Vi noterar att sociala utskottet i Norberg redogör för att även de utreder frågan om en pub. Ett bra initiativ som också ligger i linje med vad vi framför i vårt förslag. Vi lägger dock fokus på frågan och om fullmäktige tillstyrker förslaget så är risken mindre att det hamnar i en skrivbordslåda hos en kommunal tjänsteman.

Slutligen Torbjörn Norgren. Vi är nog överens om att det finns brister och avsaknad av både kompetens och rutiner för både tjänstemän som politiker i Norberg. Vi tror nog att fler skulle ta dig på allvar om du också visade förslag på lösningar i hur vi skall förbättra situationen.

Hantera det som en avvikelse och föreslå istället rutiner och system för uppföljning så att det inte upprepas igen. Det är bättre än att enbart peka ut syndabockar.

Christer Filipsson (M)

Lennart Skansfors (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons