Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bryt enpartiväldet i Fagersta!

Annons

valår. I år är det ett synnerligen viktigt år. Vi behöver se till att politiken i Europa får en mänskligare inriktning genom att rösta i valet till Europaparlamentet den 25 maj.

Vi behöver se till att få ett stopp på borgarnas nedmontering av välfärdssamhället i valet till riksdagen den 14 september. Vi behöver se till att människor inte ska behöva oroa sig över att få rätt vård i rätt tid i valet till landstinget. Och vi behöver se till att få stopp på det politiska enväldet i Fagersta.

Fagersta målas upp som ett gott exempel. En god ekonomisk hushållning är bra ledord att följa, men inte så till den grad att vinstmålet ska gå före allt annat. Hur har Fagerstas stora överskott de senaste tio åren kommit medborgarna till nytta? Det är tydligt att vinsterna finns tack vare minskade resurser till verksamheter inom kommunen. Det är svårt att kombinera vinst med kvalitet. Det är svårt att kombinera vinst med välfärd.

Även om vi har en pensionsskuld att betala så måste det finnas en vettig balans mellan morgondagens välfärd – och dagens. Den lokala politiken handlar om att ständigt förbättra allas vår vardag. Alla ska kunna leva ett bättre liv, känna frihet och framtidstro. Ingen ska lämnas utanför.

Att äldre människor i behov av omsorg tvingas dela rum med personer de inte känner är inte värdigt. Att de tvingas dö i samma rum är direkt omänskligt.

En stor del av skolornas budget försvinner – till NVK i form av lokalhyra. Det är bara absurt.

Det är dags att ändra på detta. Fagersta kan bli bättre. Vi socialdemokrater sätter människan framför pengarna. Vi sätter ett värdigt liv framför ”livstid”.

Ordförande (S) Fagersta

Marino Wallsten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons