Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Busskaos i Norberg kostar stora belopp

Annons

Vad glad jag blev när jag läste F-P den 7 april. En politiker från Norberg som varit i Stockholm och säger sig lärt sig flera saker. Då får vi räkna med en förändring i Norberg och det måste då betyda en förbättring från dessa nu ständigt återkommande bottennoteringar. Nu har Norberg presenterats som sämst när det gäller andelen behöriga lärare.

Jag skrev en insändare den 28/10-16 om kostnaderna för ”Norbergs skolskjutsfiasko” och har muntligen blivit utlovad att få en redovisning i FP. Den kan väl du nu Åsa Eriksson redovisa efter som svaret dröjt och vad jag förstått är det här något som du verkligen förespråkat. Nu förespråkar du en ombyggnad av busstorget för uppemot 1,5 miljoner kr. En kostnad som redan ökat med nästan det dubbla sedan den presenterades. Ska det sedan läggas ut på löpande räkning av NVK, var ska det då sluta och hur länge ska den pågå? Vis av erfarenhet får vi nog räkna med en försening på minst ett halvår och jag skulle inte bli förvånad om det blir ett nytt exempel på Fågelvägen. Här finns det mycket busshållplatser att skylla på.

Läs också: Torbjörn ser möjlighet att ordna säker skolbussplats när idrottshall byggs

Läs också: Linjelagd skolskjuts skapar "kaos" vid skolhållplats i Norberg

Läs också: Planer på att bygga om busstorget

Dessutom löser det inte på något sätt den nu kaosartade situationen vid skolan och vägen till och från. Pengarna fortsätter att rulla med KTM:s hjälp. Nu ska visst avtalet med dem omförhandlas och det är knappast något som gynnar oss skattebetalare i Norberg. Se nu bara på alla extrakostnader som redan tillkommit för nuvarande lösning. Varje lov, skolstart och examen måste extrabussar sättas in och då förutom de som redan tillkommit i Norbergs ytterområden. Här rullar pengarna i ordets alla meningar. Vad jag förstått krävs det dessutom fyra extratjänster för trafiksäkerhet och logistik för skolskjutsbarnen. Vore det inte bättre att lägga alla dessa miljoner på kompetensutveckling? En ombyggnad av Busstorget löser inte det allvarliga problemen runt skolan och till och från Busstorget. Dessutom är det nu så illa att det är nog bara en tidsfråga innan en olycka inträffar här. Tar du ansvaret för detta Åsa?

Torbjörn Norgren, Norberg.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons