Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

C: Byarna som glömdes bort

Annons
Bergsmansbyn Olsbenning – bortglömd på kommunkarta.

Norbergs kommuns årsredovisning för 2017 börjar med citat “Norberg- den växande kommunen som är tillgänglig, trygg och utvecklande för alla. Mångfald är den självklara drivkraften för tillväxt och hållbar utveckling”. Den fortsätter med kommunfakta och avstånd till närbelägna orter i Svealand.

Sedan kommer kommunkartor. Byarna efter riksvägen mot Hedemora finns med och byarna efter länsvägen mot Sala finns också med, förutom Örbäck. I den östra delen av kommunen finns inga byar med på kartan. Är det Ingenmansland som existerar där? Allmänna vägar och järnvägar finns med, det klagar vi inte på. Byar som Karbenningby, Hökmora och Bergmansbyn Olsbenning finns inte med.

Det finns faktiskt en inflyttning i byarna. Hökmora, som Stig bor i, har varit nere i 60 invånare men är nu uppe i 90-talet invånare (gamla poststationsområdet). I västra kommundelen finns inte Bråfors Bergsmansby, med kulturreservatet med. Fragg kan också vara värt att ha med på kartan. Vi tycker att kartan är ofullständig.

Vi i Centerpartiet vill att hela Norberg ska leva och därför behövs det upprättas en mer fullständig karta i kommunen där byarna i ytterområdena finns med på.

Stig Holmberg

Mattias Björlestrand

Centerpartiet Norbergs kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons