Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

C: Inför tidigare skolstart

Annons
Foto: Jessica Gow/TT

Alla elever som lämnar grundskolan ska kunna läsa och skriva och ha grundläggande kunskaper i matematik. Den som inte har lika lätt att lära ska få hjälp och stöd att utveckla sina kunskaper. Den som har lätt för sig ska få utmaningar och stöd att fortsätta utvecklas. Det behövs fler lärare med specialpedagogisk kompetens i skolan, som kan se till att eleverna får det stöd de behöver.

Centerpartiet vill bland annat att grundskolan ska bli tioårig med en obligatorisk skolstart vid sex års ålder. Genom att förskoleklassen blir en del av grundskolan behöver eleverna inte börja i skolan två gånger. Det skapar en bättre övergång mellan förskola och grundskola. Det ökar också möjligheterna att ta tillvara den kreativa lärandeprocessen från förskoleklassen, och föra in det i grundskolan.

För att vi ska säkra upp lärandet och undervisningen för alla barn, behöver kommunen se över lärarsituationen, och ge möjlighet att anställa lärarassistenter och annan personal som gör att lärarna faktiskt kan få lära och undervisa barnen. Dessutom ska arbetsmiljön och arbetssituationen för lärare, pedagogisk personal och elever ses över och en nolltolerans införas mot kränkningar och mobbning. Norbergs kommun måste se till att skolan är en attraktiv arbetsplats, för både lärare och elev.

Vi behöver ett nytt ledarskap i Norberg och i Sverige där skolan sätts högst på agendan.

Anna Gunstad Bäckman

Riksdagskandidat

Centerpartiet i Västmanland

Mattias Björlestrand

kandidat kommunfullmäktige

Centerpartiet i Norberg

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons