Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags att S i Norberg kliver ned från sin piedestal

Annons
Verklighetsbilden av Norberg kan vara olika, framhåller skribenterna.

Vi tackar Socialdemokraterna och dess ordförande, Tove Winqvist, för den inbjudan till samtal som hon framförde i sin debattartikel. Det framgår dock inte klart vad dessa samtal skulle avhandla eftersom partiet fortfarande framhärdar att Norberg är en trygg och fridfull plats att bo och leva i. Samtidigt kan vi läsa att Norbergs kommun genomfört ett arrangemang med polisen under begreppet ”Ett tryggare Norberg” vilket känns lite märkligt eftersom ni anser att det redan är tryggt i Norberg.

En konkret fråga vi ställde i en av våra debattartiklar var följande:

• Har Socialdemokraterna någon underliggande data som visar att nattvandringar i Norberg fungerat. Medverkar de till att brottsligheten minskat och att tryggheten ökat i Norberg?

Med tanke på att ordföranden återkommande tar upp ”nattvandringarna” som ett redskap för att öka tryggheten i Norberg vore det tacksamt om Socialdemokraterna svarar på frågan. Det stämmer att vi Demokrater inte vandrar i byn på nätterna, däremot träffar vi och samtalar ofta med medborgarna på byn. Vi pratar med våra medmänniskor för att det är intressant att höra deras åsikter. Det är i dessa diskussioner vi fångar upp frågor och ”fakta” som folk är angelägna att ta upp och som vi sedan debatterar och driver bland annat i Fagersta-Posten. Vi gör det inte för att värva medlemmar utanför Coop.

Den verklighet som ordförande Winqvist fnyser åt är vår verklighet. Det är vår upplevelse som vi beskriver och för oss är den lika värdefull som andras upplevelser. Vi vill inte ha ett samhälle där det bara finns utrymme för en verklighetsbeskrivning. I ett demokratiskt samhälle respekteras alla åsikter och det förefaller naturligt att det finns skillnader i hur vi uppfattar verkligheten.

Det är dags att ordförande Winqvist kliver ner från piedestalen och inser att maktinnehavet omprövas var 4:e år och ni går en farlig väg till mötes om ni tar makten för given. Det är vi som står på listan som ni kommer att få debattera med i fullmäktige nästa mandatperiod. Om ni då är i opposition eller inte får väljarna avgöra den 9 september.

Christer Filipsson, Lennart Skansfors, Anna Lindgren, Ingrid Filipsson, Mikael Enér, Peter Vidberg, Anders Brunnberg, Stefan Holm, John Ellard, Gunilla Siwerth, Tommy Westling, Erika Westling, Birgitta Emilsson

Demokraterna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons