Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför bildar vi ett nytt parti i Norberg

Annons

Lennart Skansfors och Christer Filipsson startar nytt parti i Norberg,,Norbergs demokratiska parti.

Svar till Jimmy Fredriksson (19/6). Du får ursäkta oss om vi har svårt att förstå vad du egentligen replikerar på eftersom du lägger in rikspolitik. Vi har inte och kommer inte att ägna oss åt rikspolitik utan enbart fokusera oss på Norbergs lokala frågor.

I den del du riktar dig mot vårt val av parti kan vi glädja herr Fredriksson med att vi inte längre använder oss av de Nya moderaterna i Norberg som plattform. Den enkla orsaken är att Moderaternas lokala förening visade sig att vara en ulv i fårakläder. Som inte har något intresse av att röra om i den politiska grytan.

Det arv och den organisation som den duktiga och hedervärde ordföranden Gunilla Siwerth lämnade efter sig 2014 är som bortblåst. Kvar finns enbart ett namn utan partiprogram och utan demokratisk kompass eller hållning. Idag är Nya moderaterna ett toppstyrt parti utan kontakt med medlemmarna.

En överblick över de andra borgerliga partierna ger samma nedslående resultat. Se på Liberalerna som inte ens kan beskriva vad de gör…

Vi har därför beslutat oss för att lämna de etablerade partierna bakom oss och skapa ett lokalt parti utan bindningar till rikspolitiken. Partiets enda uppgift är att på demokratisk grund, brett och ödmjukt arbeta för vad som är bäst för alla invånare i Norberg – gammal som ung – oavsett partitillhörighet.

Folk kan ju då vara snabba att kalla oss för ännu ett missnöjesparti och då får man väl göra det. Det är väl så att alla partier startas på grund av att man är missnöjd över något i samhället som ingen annan tar ansvar över. För vår del saknar vi det politiska samtalet och en uttalad beskrivning av hur våra drömmars Norberg ser ut. Vi saknar ett djupare resonemang om hur vi vill att vårt Norberg skall fungera för att det skall kunna tillgodose allas skilda intressen.

När man läser dina argument så inser vi att även du Jimmie Fredriksson, som socialdemokrat, skulle vara en tillgång och en kraft i vårt nya parti. Välkommen in i vår gemenskap så kan vi tillsammans arbeta för ett samhälle där alla känner att de behövs och respekteras oavsett vem de är och var de kommer ifrån.

Det är sorgligt att konstatera att politiken idag gått in i en form av inläggs- och överbudsauktion via sociala medier där allt handlar om att stilla och tillgodose omedelbara behov och vad som är trendmässigt inne för stunden.

Den andra delen handlar om Idrottshallen. Socialdemokraterna försöker återigen komma ur den besvärliga frågan om att man tog pengar från välfärden och la dem på en idrottsanläggning som enbart gynnar en begränsad del av befolkningen. Vill man flytta fokus är det en väl beprövad taktik men frågan kommer att hänga som en kvarnsten över Socialdemokraterna även över nästa val.

För vår del handlar det återigen om att vi värnar om en sund kommunal ekonomi. Det fanns inga pengar till ett hallbygge 2012 och det finns heller inga pengar idag för en så stor satsning i en liten kommun. Vi har ett underskott på 60 miljoner att finansiera 2019. Tala om för oss Jimmie vilka grupper som nu förväntas jobba med för mindre pengar för en idrottshall som vi egentligen inte behöver.

Och Åsa Eriksson som så tvärsäkert går ut och säger att vi har fel om att bygget kan kosta mer – läs underlaget. Det kan bli hur dyrt som helst.

Christer Filipsson (NDP)

Lennart Skansfors (NDP)

Norbergs demokratiska parti

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons