Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den gamles visdom ger verktyg för framtiden

Annons
Skribenten funderar kring valet, med rosenblad och

Det ligger några vissna rosenblad på mitt köksbord, Peters ros fick inte vatten i tid och hann deppa ihop lite. Så nu ligger bladen där tillsammans med andra blad som pockar på uppmärksamhet. Bladen vill berätta något för mig, det är årets valpropaganda med diverse intressanta lovord.

Budskapen år ganska likvärdiga, alla partier vill allas bästa och vissa vill mer. Men vem kan leva upp till allt man lovar. Ett växande samhälle i ständig utveckling är i alla fall grundpelaren.

Jag ska läsa, värdera och sålla och utifrån det ta ett beslut. Jag kommer att vara lite extra alert inför det här valet. Kanske för att det brinner i knutarna och jag börjar bli i akut behov ut av samhällsstöd.

Viket parti står för den där lilla extra men ändå vardagsnära tryggheten för oss äldre? Alla lovar oss valfrihet och medbestämmande, men hur och när?

Jag vill ha ett väl fungerande servicehus med service på mina egna villkor. Självklart står skolan, äldrevården, omsorgen och sjukvården som prio ett på allas partiprogram. Skolan måste vara heltäckande både för eleverna och lärarna och det måste få kosta. Äldrevården är likaså, heltäckande och resurskrävande.

Sjukvården kan spara en del pengar om stafettläkare och övrig hyrpersonal plockas bort. En stafettläkare är inte ett dugg intresserad av mig som person utan ser sin chans att få mer pengar i börsen. Viktigt att både läkare och patient lär känna varandra och kan bygga upp ett förtroende, det kan kanske till och med spara in på ett och annat piller.

På vårdcentralerna finns en del i övrigt att önska, men länssjukvården är toppenbra när man väl kommit innanför dörrarna. Politikernas uppgift är att se till att fördela resurserna rättvist, att hushålla så att pengarna räcker hela vägen, omsorgen måste också få kosta och omfatta alla.

Arbete, föreningsliv och boendet är ju naturligtvis ryggraden i samhället och utifrån den självklarheten bygger vi våra liv.

Jag fördjupar mig vidare, hittar följande visdomsord stod att läsa i ett av bladen på mitt köksbord.

Åldrandet är vackert, men inte alltid lätt! Att möta den gamles visdom ger oss verktyg för framtiden.

Min framtid är begränsad men förhoppningsvis har jag visdom nog att välja rätt blad.

Halldis Malm

Årgång -32

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons