Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekonomisk inkompetens i Norberg

Annons

Kommentar till insändare av Åsa Eriksson (17/1), Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Före detta kommunalrådet vill ha tack för att hon sköter sitt arbete (FP 5/12-17). Ibland undrar jag dock om det är någon typ av ideellt arbete som pågår som bara förtjänar ett jaså. Tjänsten är relativt välbetald och då kräver åtminstone jag bland annat ett stort ekonomiskt ansvar och sunt förnuft.

Hur ofta har inte vi skattebetalare i Norberg fått hört om ”begränsade resurser” Är det så konstigt då när bristen på ekonomiskt tänkande verkar vara total. Till exempel: Rutgårdsskandalen och andra fastighetsaffärer som blev riktiga skräckexempel på detta.

Sedan är det skolskjutsfiaskot som ingen vill låtsas om. Handikappanpassning av kommunhuset för budgeterade 700 000 konor slutade på 1 100 000 kronor. Busstorget, hur många gånger har vi inte hört beloppet 1 500 000 kronor och att staten bidrar med 750 000 kronor. Nu visar det sig att det sedan länge har stått 2 500 000 kronor på prislappen och då är fortfarande inte etapp två påbörjad (parkeringen) Ska den också överskridas med ett antal hundratusen, då blir även den ett ytterligare exempel i raden.

Kom sedan inte och påstå att idéer och förslag inte lämnas. Själv har jag försökt ett antal gånger men allt rinner ut i sanden. Inte ens det minsta projekt som Paviljongen har gått att lösa med sunt förnuft och väsentligt underhåll. Nu kanske Paviljongen ska åtgärdas men naturligtvis med buller och bång och jakt på politiska poäng.

Så innan vi har minsta möjlighet att lösa Norbergs problem anser vi att det viktigaste nu är att först få ordning på den ekonomiska inkompetensen.

Torbjörn Norgren, Partiet för Norbergs Framtid

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons