Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever drabbas av ändrad busstur till Fagersta

Annons

Virsboungdomar som går på Risbroskolan har fått det svårare att ta sig till skolan.

När kommunpolitikerna i Surahammar bestämde sig för att lägga ner högstadiet i Virsbo valde många elever från vår by att gå på högstadiet i Fagersta i stället för i Surahammar, trots att busskort inte ingår i skolpengen! Resorna får vi betala själva.

Dels var alla besvikna på att ha blivit storebroderligt behandlade av de styrande i Surahammar vid nedläggningen, dels gick buss 82 från port (hemmet i Virsbo) till port (skolan i Fagersta). Man skulle slippa att pendla med tåg! Alla vet ju hur tågen går och hur de inte går. Alla i Virsbo vet att tågstationen i Virsbo inte ligger speciellt centralt till utan är placerad i Gammelby. Det går matarbussar till stationen, några turer på morgonen och några turer på eftermiddag/kväll.

Vi har varit så nöjda med att kunna skicka våra ungdomar till skolan över kommungränsen till Fagersta med 82:ans buss!

Men vips har Surahammars kommun bestämt sig för att inte längre betala sin lilla bit från Virsbo fram till kommungränsen! De måste tänka på miljön! Bussen ska därför gå från Skommarbo-Risbroskolan/Brinellskolan!

Hur denna buss tar sig till Skommarbo på morgonen för att köra den första turen undrar man... Åker den på 66:an och glider genom Virsbo utan att få plocka upp några passagerare, eller kommer den att åka genom Ängelsberg och ska försöka vända i Skommarbo?

Min uppgift denna höst är att få min skolelev till skolan på ett tryggt sätt. Hen vill absolut inte åka tåg, hen känner sig inte trygg där! Om inte hen känner sig trygg gör ju inte resten av vår familj det heller!

Ska vi Virsboföräldrar skjutsa ungdomarna till Skommarbo eller ska vi skicka iväg dem på cykel?

Rektorn på Risbroskolan är vidtalad och hon har styrt upp det så att 82:an står vid tågstationen i Fagersta och plockar upp eleverna för vidare färd till skolan när de kommer med tåget. Men de kommer i alla fall försent, eller i sista minuten. Denna buss kunde de fått åka med från början...

Hoppas att nån är nöjd av detta småaktiga beslut. Vi är inte det! Vi är förbannade och ledsna för att alltid råka illa ut när det ska sparas/miljötänkas!

En mycket ledsen Virsbomamma

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons