Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Envälde i Fagersta, verkligen?

Annons

Marino Wallsten (S) undrar hur Fagerstas stora överskott kommit medborgarna till del. Det är sant att Fagersta gjort stora sammanlagda överskott det senaste decenniet. En av finesserna med att vara Sveriges minst privatiserade kommun är att dessa vinster inte försvinner till några skatteparadis utan kan återföras till verksamheterna. Bara förra året och i år tillförs cirka 50 miljoner för att behålla och utveckla verksamheter som annars skulle få tokbromsa när regeringens skattesänkariver går ut över välfärden.

Därutöver amorterar vi av på den pensionsskuld det förra S-styret lämnade efter sig. När Vänstern övertog regeringsansvaret för kommunen var skulden imponerande 250 miljoner. Nu avsätter vi både pengar för de pensioner som tjänas in varje år, men tar också hand om skulden från tiden då Socialdemokraterna regerade.

Vi vill inte skyffla den vidare på våra barn. Varje generation borde i stället betala för den konsumtion man har. Är det Socialdemokraternas officiella uppfattning att vi ska gå tillbaka till att skuldsätta nästa generation så uppskattar nog väljarna besked om detta.

Avslutningsvis; Marino Wallsten vill bryta det han kallar enväldet i Fagersta. Budskapet är i sig en allvarlig anklagelse. Envälde betyder enligt ordboken diktatur, absolut monarki och tyranni.

Jag vet inte om det är Socialdemokraternas uppfattning att Fagersta lider under sådana förhållanden? Är det en anklagelse som delas av de socialdemokrater vi i praktisk politik arbetar med varje dag?

kommunalråd

Stig Henriksson (V)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons