Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fel djur hetsjagas

Annons

Jag kan inte annat än beklaga hur du nu bedriver denna hetsjakt mot vargen och sedan glömma hur landskapet ser ut just där vargen siktades. Vargen kanske kom från Fagerstahållet och ville komma över hela Barkensystemet var skall han då möjligen komma över? Jo det blir att försöka ta sig genom Söderbärke. Har du tänkt på att vargen kanske blev både förvirrad och rädd då den kom in i samhället med alla dofter som den inte känner igen.

Att du ska jaga upp barn med att vargen är så blodtörstig är rent skamligt.

Något som jag funderat över hur du bara bedriver denna hetsjakt mot vargen, varför inte samma hets mot vildsvinet som sprider ut sig som en löpeld i vårt land? Jag vill påstå att den är mångfalt mycket mer farlig än vargen.

Vargen försöker åtminstone fly om den känner sig hotad, det gör inte vildsvinet, om jag nu ska tro på några jägare som med kritiska ögon ser hur vildsvinet breder ut sig.

En eventuell lösning är kanske att göra som de gör med isbjörnen, de söver och märker den samt fraktar bort den från bebyggelsen. Skulle det sedan vara så att den kommer tillbaka och har märkningen kvar, då får den avlivas av tillsatta jägare som sköter detta.

VSV02

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons