Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fira, men utan pengar?

Annons

Fagersta. De borgerliga partiernas representanter (1/11) vill både avstå från och äta upp kakan. Det handlar om jubileumsfirandet när nu Fagersta fyller 70 år som stad 2014. I budgetförslaget har tidigare anslagna 500 000 kronor plockats bort. Men nu har man tydligen börjat tycka att vi ändå ska fira, dock utan pengar. Firandet lastas generöst över på föreningarna att verkställa. Månne de har det bättre ställt än kommunen?

Som exempel tar man konserten vid Eskiln som ska ”arrangeras som tidigare”. Nu verkar man glömt att kommunen bidrog till de här konserterna, senast med ett beslut om 60 000 kronor i reklam och biljetter. Det beslutet fattades så sent som den 4 juni i år och både Jan Johansson och Nils Rune Lundén deltog.

För självklart är det så, vilket också varit tänkt från början, att föreningarna skulle involverats i jubileumsfirandet. Vi har fantastiska föreningar med både idéer och kreativitet. Men jag tror inte att Fagerstas föreningar har en sådan ekonomi och så många eldsjälar att det blir några större ovationer om kommunen inte anslår några pengar. Men ändå säger ni att ”självklart” ska kommunen bidra. Hur det ska kunna gå till utan att vi anslår några pengar förblir en gåta. Enbart muntra tillrop brukar sällan räcka.

Nej, stå ert kast. Ni ville dra in jubileumsfirandet och vi har lyssnat och så ligger förslaget. Och något annat förslag har hittills inte dykt upp.

kommunalråd

Stig Henriksson (V)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons