Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För mycket Trump-populism i Norbergsdebatten

Annons

"Norberg, det är alla vi..."

Så lyder den första strofen i sången om Norberg, som skrevs i samband med Guiness Rekord-genomförandet. Texten fortsätter med "...alla vi som finns däri". Och så är väl känslan för oss alla norbergare, att stolt få kalla sig för norbergare, och allt vad det innebär.

I många insändare här i Fagersta-Posten, har ett parti valt att lyfta fram saker man inte är nöjd med. Det brukar vara syftet med en insändare, att kritisera de som politiskt styr i sin hemkommun, region eller i riket. Jag är en av dem som vänt mig emot sättet man för fram sin kritik, och på vilka grunder. Sättet man har valt påminner starkt om Trumps sätt att nå presidentposten i USA häromåret. Man gnäller på allt och alla, men är noga att ha lite fakta med i sitt gnäll, man spelar på folks missnöje på ett fruktansvärt populistiskt sätt.

Jag har dock stort hopp om oss norbergare och vår förmåga att se bortom gnällpropaganda och billiga knep att fiska röster inför kommunvalet 2018.

Vi norbergare vill hellre lyfta fram positiva saker som till exempel att Skogs herrar leder division 3 i innebandy, det står en ny idrottshall klar juli 2018, vi ser ut att gå plus i kommunens budget 2017 och sist men inte minst, vi har fler affärer idag än vi hade vid samma tid för tre år sedan. Tre av många saker att vara stolt över i Norberg.

Mattias Björlestrand, stolt norbergare och centerpartist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons