Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förbjuder Kommunal sina medlemmar att träffa andra partier?

Annons

Kommunals ordförande Tobias Baudin har uttalat att minst hälften av fackförbundets medlemmar ska rösta på Socialdemokraterna. Ett löfte om drygt 250 000 röster.

För mig som politiker och kandidat till landstingsvalet är det mycket viktigt att få möjlighet att träffa de olika personalgrupper som arbetar inom landstinget.

Under maj 2018 ordnade Läkarförbundet och Vårdförbundet medlemsmöten dit vi politiker bjöds in för att svara på frågor och diskutera med deras medlemmar. Någon inbjudan från Kommunal har inte synts till. Därför skickade jag en förfrågan i början av juli om inte Kommunal skulle ordna något liknande, så vi politiker kunde få chansen att möta deras medlemmar. Jag fick till svar att de eventuellt skulle ordna något i slutet av augusti. Nu är det slutet av augusti och inbjudan lyser fortsatt med sin frånvaro.

Då Kommunal dessutom är det fackförbund som organiserar flest landstingsanställda blir jag fundersam. Är det möjligen så att Kommunal inte vill att medlemmarna träffar politiker från de olika partierna då det kan äventyra löftet till Socialdemokraterna?

Barbro Larsson (C)

toppkandidat landstinget Västmanland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons