Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försiktigare rubriker vore önskvärt

Annons
FP 24 januari.

Tack Richard Hichens-Bergström. Äntligen en befriande insändare och en mycket bra förklarande text som Rickard Hichens-Bergström levererade den 31 januari i FP. Vi har nog med missnöjesfalanger och behöver en mer försiktig ton i Fagersta-Postens rubriksättning efter att en ung kvinna hittades död. Veckan innan kunde vi läsa insändare med överord som otrygghet i Norberg som enbart skadar och skapar olustkänslor i kommunen.

”Vårt syfte har inte varit att skapa sensationsjournalistik av detta tragiska fall, om det uppfattas så har vi inte träffat rätt i tonen i rubriksättningen” erkänner Daniel Nordström chefredaktör och ansvarig utgivare.

Mellan raderna kan man sedan läsa att Daniel Nordström nog anser att rubriksättningen och artikeln borde vara ogjort vilket är glädjande i sig. Men vad tänkte reportern som skrev artikel? Vad var syftet med rubriksättningen? Fanns det ett samband mellan tidigare insändare om otrygghet och som nu med anledning av den tragiska händelsen kunde ytterligare ”gödas”? Det är väldigt nära till hands att misstänka detta. Om så är fallet så kallar jag detta för sensationsjournalistik av ett tragiskt fall.

L-E Karlsson

Svar direkt: Jag håller med om att det var bra att Richard Hichens-Bergström skrev insändaren. Det är bra att även du gjorde det. Det är viktigt att journalistik diskuteras.

Men, jag tycker verkligen inte att artikeln borde vara ogjord.

Jag anser att det var en fullt relevant artikel. Den beskrev människors känslor efter denna tragiska händelse.

Vår reporter utförde sitt arbete på ett mycket bra sätt. Det finns ingenting i texten som bör kritiseras.

Rubriken var ett citat från en av dem vi pratade med efter händelsen. FP har inte slagit fast att det råder skräck i Norberg.

Däremot är det som jag svarade tidigare. Om rubriken kunde missförstås träffade vi tyvärr inte helt rätt i tonen.

Ja, detta är ett tragiskt fall som skapar olustkänslor i kommunen. Det var just dessa känslor vi skildrade.

I grunden är det händelsen i sig som är djupt tragisk.

Daniel Nordström, chefredaktör och ansvarig utgivare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons