Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förvirring om sjukgymnaster

Annons

De rödgröna har beslutat att tvinga in fysioterapeuter på länets vårdcentraler mot deras vilja Många avtal mellan landstinget och privata fysioterapeuter har sagts upp vilket innebär stor förvirring och misstro bland patienterna.

Många patienter har ännu inte förstått helt att remissfriheten begränsas och att de måste byta familjeläkare och vårdcentral i många fall, om de ska fortsätta gå hos sin fysioterapeut.I detta läge är det oerhört viktigt att landstinget informerar om de beslutade förändringarna i god tid och att man trots beslutet kommunicerar både med fysioterapeuter och patienter om vad den minskade valfriheten innebär.

Jag har fått signaler om att man från fysioterapeuternas sida nu känner oro för hur beslutet kommuniceras och delges patienterna.

Både patienter och fysioterapeuter har fått vänta i 1,5 år på tydliga besked och kommunikationen från landstingets sida bör därför vara glasklar i dagsläget. Landstinget lovade att i mitten av oktober skulle det vara klart vilka fysioterapeuter som skulle tillhöra vilken vårdcentral. Nu har landstinget skjutit upp detta till november.

Över 3000 patienter har protesterat mot förändringarna. Det minsta man kan begära från den rödgröna landstingsledningen är att de ska informera tydligt om vad som gäller. Det borde ha skett för länge sedan.

Maria Dellham (M), oppositionsråd Landstinget Västmanland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons