Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ge oppositionen i Norberg bättre insyn

Annons

Ordförandeklubba i Norbergs kommunfullmäktige.

I veckan talade Jens Stoltenberg och Fredrik Reinfeldt om politik. Båda var överens om att det var makt som var drivkraften för politik. Kommunalrådet i Norberg och hennes företrädare skriver i en insändare här i FP i måndags om avsaknaden av de borgerliga och en opposition.

Här kan det vara på sin plats med lite fakta. Vid valet 2014 röstade 60 procent av norbergarna på ett annat parti än Socialdemokraterna. Detta faktum syns föga i det inflytande dessa röster gett när det gäller kommunstyrelsen, kommunens viktigaste styrelse, där de flesta frågor förbereds.

I stället är det så att S med samarbetspartner Vänsterpartiet tagit full kontroll över den politiska makten i Norberg. Det är inte bra tycker jag! När ni efterfrågar en aktiv opposition har ni själva genom ert agerande , fullt lagligt , gjort det svårt för de mindre partierna att fullt ut och tidigt sätta sig in i frågorna. Där finns alltså plats för lite självrannsakan från er tycker jag.

En kommun av Norbergs storlek är inte betjänt av pajkastande politiker utan av samarbetsvilliga. Mitt tänk har alltid varit att just för att de mindre partierna ska kunna få större spelutrymme bör kommunfullmäktige bli den naturliga mötesplatsen för politiskt prat och beslut. Dit är ju allmänheten välkomna så man kan själv bilda sig en uppfattning om hur deras partier tycker och tänker i intressanta frågor. Varför skulle inte till exempel. integrationspolitiken, skolan, barnomsorgen, den växande skaran äldre, ungdomsfrågor kunna diskuteras i fullmäktige långt innan beslut måste tas?

Tänk nytt. Låt er överraskas!

Putte Dahlström, Partiet för Norbergs Framtid

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons