Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grundlösa påståenden som inte borde stått oemotsagda

Annons
I ett tidigare debattinlägg kritiserades näringslivsarbetet i Norbergs kommun. Kommunchefen är kritisk mot publiceringen.

Lennart Skansfors och Christer Filipsson med flera ges utrymme i Fagersta-Posten fredag den 17 november att komma med fullständigt grundlösa påståenden om att rekryteringar i Norbergs kommun görs utifrån de socialdemokratiska leden. Självklart är det inte så.

Det är riktigt trist med detta bottennapp men kanske ännu tråkigare att Fagersta-Posten bereder utrymme till en insändare utan att berörd part tillfrågas om påståendet innan publicering. Jag vill påminna insändarredaktören om några publicistiska regler som är rimliga att följa i nyhetsbevakning och på insändarsidor; var generös med bemötanden, respektera den personliga integriteten och inte minst hör med båda sidor genom att ge personer, som kritiseras i faktaredovisande material, tillfälle att bemöta kritiken samtidigt. I detta fall gjordes avsteg från samtliga delar.

Hannu Högberg, kommunchef, Norbergs kommun

Svar: Det aktuella debattinlägget innehöll kritik mot Norbergs kommuns rekryteringar. Det är enligt vår mening fullt rimligt att sådan kritik kan framföras på en debattsida.

Vi håller inte heller med Hannu Högberg om att "berörd part", möjligen han själv, borde ha tillfrågats först. Hannu Högberg är liksom alla andra välkommen att skriva insändare och bemöta publicerade inlägg.

Staffan Bjerstedt, insändarredaktör

Daniel Nordström, chefredaktör och ansvarig utgivare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons