Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har ni släppt ideologin i Demokraterna?

Annons
Det finns historiska band mellan LO och S, framhåller skribenterna. Bilden: LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson och statsminister Stefan Löfven (S) vid LO:s valkonferens tidigare i år.

Faktabärarna Demokraterna i Norberg har nog missat en hel del. Först påstår man att anställda på heltid inte jobbar mer än sex timmar vid åtta timmars arbetsdag, plötsligt så påstår man att sextimmars arbetsdag skulle leda till utbrändhet för att hinna med det man ska på åttatimmars dag. De nygamla politikerna under ett nytt parti namn undviker att svara på våra frågor om tryggheten. Senare kommer ytterligare en insändare från herr Filipsson där man inte heller har läst på. Att det skulle vara en minoritet som röstar på Socialdemokraterna inom LO-kollektivet är taget ur luften, det är snarare en majoritet, så hur det står till med fakta och underlag på sina påståenden skall bli intressant att se .

Det är glädjande att Filipsson inser att frågan är retorisk, och vi har inte motsatt oss att övriga partier svarar på våra frågor. Men utifrån att vi har erfarenhet från hur de etablerade partierna och i synnerhet de som finns representerade i vår riksdag ställer sig till svensk arbetsmarknadspolitik så valde vi att rikta frågan mot ert nya parti. Detta utifrån att det tycks finnas en viss skillnad i det ideologiska förhållningssätt och utifrån den blandning av olika politiska partier som finns i er partigrupp. Eller har man helt släppt ideologin i DiN? Med den retorik och det underlag ni påvisar med att ni inte står på den ena eller den andra sidan på skalan, utan i våra ögon tycks ha samma tvärpolitiska hållning som SD har i sitt partiprogram, menar ni att väljarna inte kommer kunna vara säker på hur ni kommer att ställa er till olika ståndpunkter, utan kan ändra er ideologi efter väder och vind?

Vi känner till sen tidigare att Lennart och Christer har varit fackligt anslutna. Vi finner det något konstigt att man då inte känner till den svenska modellen. På vilket sätt skulle LO plocka politiska frågor från de olika partierna? LO driver politiken åt det håll som gagnar kollektivet. Att man sedan har ett nära samarbete med Socialdemokraterna grundas i att fackföreningsrörelsen en gång bildade detta parti, och Socialdemokraterna för en löntagarvänlig politik, någonting som varken Alliansen eller SD har gjort, snarare tvärtom, där finns ingenting att plocka russinen ur kakan. De 14 olika förbunden driver även sina specifika frågor för sina medlemmar. Glädjande nog har man på senare tid samordnat även politiska frågor. Detta med anledning av att många av de partier som tillhör den gamla alliansen, vill göra angrepp på den svenska modellen.

Jimmy Fredriksson (S), IF Metall

Mikael Ladman (S), Transport

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons