Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hat är inte en väg som leder framåt

Annons

Invandrarna är enligt SD orsaken till i närmaste allt, skriver Marino Wallsten (S).

Svar till Gunilla Dahlberg Malmen (8/2). SD:s kommande representant (?) i Fagersta, Gunilla Dahlberg Malmén, vill mellan raderna ge sken av att SD värnar om bostäder, fattigpensionärer, skolan, försvaret, vården och jordbruket. I SD:s eget budgetförslag i riksdagen från 2015 föreslås besparingar om 53 miljarder på kommunsektorn, i budgetförslaget 2016 vill de sänka bidragen till kommunerna med 87 miljarder. Någonstans där måste väl ändå trovärdigheten ryka, eftersom när det väl kommer till kritan så handlar det inte alls om välfärden för SD:s del. Det är fakta, svart på vitt, det är populistiskt.

Allt handlar om invandringen. Invandrarna är enligt SD orsaken till i närmaste allt. Som att de står för svängningar i konjunkturen och den höga arbetslöshet som följt på det. Ungefär som att invandrare svarar för allt från priset på guld till globaliseringen. Till polisens omorganisering och till snudd på Högbyns förfall.

Nej, det är inte invandrarnas fel.

Hat som sprids med hjälp av nättroll och alternativa fakta. Hat som spelar på människors oro och som vill fånga människors missnöje. Men hat bygger ingen framtid. Utpekandet av hela människogrupper säger mer om människosynen hos dessa företrädare. Gunillas andra halva av sin insändare sätter fingret på precis det. Hatiska inlägg från SD-företrädare i grannkommuner likaså. Som tur är företräds hatet av tomma stolar i fullmäktige och nämnder just nu.

Det spelar stor roll vilka vi alla röstar fram som företrädare. Det är en stor utmaning med befolkningsökningar och tillväxt, med de krav det ställer på vårt samhälle. Tar vi oss an det med hjälp av hat eller framtidstro?

Som sagt, inte en millimeter.

Marino Wallsten (S), kommunalråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons