Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Henriksson: Fagerstas ledning oförmögen att genomföra beslut

Annons
Norra station

En insändare häromdagen pekade på den villervalla som råder när det kommunens oövertänkta fastighetsaffärer. Det finns fler exempel på oförmåga att leda och styra kommunen.

2016 lämnade Vänsterpartiet genom Hans Granlund in en motion om trygghetsboende för äldre. Socialnämnden stödde motionen, men svaret samma år blev att motionen skulle anses besvarad eftersom arbete i linje med motionen redan pågick.

På senaste fullmäktigemötet, juni 2018, frågade Elisabeth Hanning (V) om hur långt arbetet kommit och vem som ansvarade för arbetet. I debatten nämnde kommunalrådet Marino Wallsten (S) årtalet 2024. I så fall åtta år efter att arbetet var ”på gång”.

Tyvärr är det här mer regel än undantag. Efter att nästan alla ledande befattningshavare slutat eller köpts ut så fungerar inte längre NVK. Kommunledningens oförmåga att fatta och verkställa beslut gör saken etter värre.

Av ett infall och initierat av felaktiga siffror köps Brukskontoret – och så händer ingenting, trots att motivet var att det brådskade med att bygga lägenheter.

Norra station köps huvudsakligen för att Moderatarena ska bli nöjda. De har ju den egenartade föreställningen att kommunens företagare är så bräckliga varelser så de inte törs gå in i ett kommunhus och därför måste näringslivskontoret ha sin verksamhet på stan. Att det blir mindre pengar till just verksamhet när lokalkostnader och administrativ service kostar mer, det verkar spela mindre roll. Men inte heller där händer det något allt medan Fagerstas placering i Svenskt Näringslivs rankning av företagsklimat dalat mycket djupt ner. Något som Jan Johansson (M) på fullmäktige försökte förklara att det är för att Vänstern styrde fram till 2014. Trots att då var resultaten aldrig så dåliga som de tre senaste åren när den socialmoderata majoriteten styrt och ställt.

Stig Henriksson (V)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons