Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Henriksson: S undviker obekväma fakta

Annons

Stig Henriksson (V)Foto: Jörgen Hjerpe

Nu finns kommunens bokslut; det sista före valet och det går att värdera den social-moderata politiken som styrt Fagersta denna valperiod.

Jag har påpekat en del fakta med anledning av detta. Om fakta är svartmålning så beror det kanske bara på att bilden ä r mörk – i verkligheten?

Jag har påpekat att personaltätheten på förskolorna är tiotals procent under Skolverkets riktmärke och den lägsta i Västmanland. Kommenteras inte alls av Åsa-Märta Sjöström, trots att även förskolepersonal gång efter annan påpekar det besvärliga läget.

Vi bryter mot lagen när det gäller väntetiden till SFI. Inga kommentarer.

Fagersta kommun har rasat på ett katastrofalt sätt när det gäller kontinuitet i hemtjänsten. Besvaras inte med ett enda ord.

Av 290 kommuner är vi näst sämst i hela landet vad gäller skolresultat. Åsa-Märta Sjöström säger – inget.

Fagersta kommun har det fjärde sämsta företagsklimatet i landet enligt Svenskt Näringsliv. Åsa-Märta Sjöström tycker inte det är värt ens en rad.

Vad har då Åsa-Märta Sjöström att säga om varför investeringarna ännu inte nått upp till 2014 års nivå? Det går inte att hitta ens en enda bokstav i Åsa-Märta Sjöströms svar om detta.

Alla dessa exempel är fakta som borde gå att diskutera. Men jag förstår varför man från S och M inte vill göra så. Sanningen är ju att allt mindre fungerar i Fagersta kommun. Dyra utköp och personalflykt skapar kaos. Ogenomtänkta fastighetsköp och omorganisationer dränerar verksamheterna på nödvändiga resurser. Det kan inte vara en slump att oroliga medarbetare, arga medborgare och bekymrade företagare hör av sig och undrar vad det är som (inte) händer. Mycket prat i form av dokument, planer och visioner kan tyvärr aldrig ersätta verkstaden. Svara gärna på hur S och M tänker tackla dessa ovanstående konkreta, faktiska problem som ni ställt till med. Det är bättre än att försöka förtiga dem.

Stig Henriksson (V)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons