Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Illavarslande brist på självkritik

Annons

Stig Henriksson (V).

Under ganska stort buller och bång har den nya ledningen trumpetat ut att det nu minsann skulle bli ordning och reda i NVU (Norra Västmanlands utbildningsförbund).

Men hur har det nu gått? Under minsta möjliga debatt i kommunfullmäktige, där den enda av mina frågor som besvarades, viftades undan med att det handlade om ett annat räkenskapsår, så har Fagersta kommun för sin del godkänt årsredovisningen för 2016.Någon mer diskussion blev det inte utan samtliga övriga partier teg trots anmärkningar som till exempel från de förtroendevalda revisorerna, en från varje medlemskommun;”Vi riktar anmärkning mot direktionen för bristande styrning, ledning, uppföljning och kontroll.”

Revisionsfirman KPMG noterar att direktionen inte antagit vare sig några finansiella eller verksamhetsmål för 2016 och att årsredovisningen saknar underskrifter. Man påpekar också brister när det gäller hur kommunallagen hanterats med mera.

Alla ska veta att det inte är lätt att leda och styra och trots de allvarliga bristerna tycker jag det var rätt att godkänna årsredovisningen. Men med tanke på hur gällt tonläget tidigare varit från S och övriga när de var i opposition så kunde man kanske ha väntat sig en viss självkritik. Men den lyste med sin frånvaro och ärendet skulle uppenbarligen behandlas under största möjliga tystnad. Det bådar inte gott.

Stig Henriksson, riksdagsledamot (V)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons