Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen arbetsterapeut på Mitt Hjärta

Annons

Med anledning av artikeln i Fagersta-Posten den 14/6 måste jag som facklig representant för Sveriges Arbetsterapeuter reagera. I artikeln beskrevs bemanningen på Bergslagssjukhuset i sommar där Monica Burman uttalar sig om att situation är under kontroll och att verksamheten är öppen som vanligt, förutom årskontroller.

Det Monica Burman inte talar om är att den enda arbetsterapeuttjänst som finns för att ansvara för verksamheten på både vårdavdelning 1, dagverksamhet och vårdcentralen inte är bemannad sedan mitten av maj och någon vikarie inte har tillsatts. Det innebär att några bedömningar och åtgärder från arbetsterapeut inte kan utföras för patienter som till exempel ska hem från sjukhus eller som söker vårdcentralen för hjälp.

Monica Burman har haft kontakt med kommunerna i norra länsdelen för att få till en överenskommelse där kommunens arbetsterapeuter ska utföra Mitt Hjärtas uppdrag mot betalning. Det som glöms bort då är att kommunerna i princip inte tar in semestervikarier för sina arbetsterapeuter och fysioterapeuter under sommaren utan arbetet ska skötas på halv styrka. Att dessutom sköta arbetsuppgifterna som Mitt Hjärta har ansvar för, kan inte fungera, det förstår var och en.

Det har redan hänt att personer skrivits ut från sjukhuset utan att bedömning och eventuella åtgärder av förmågor och funktioner gjorts så att hemmiljön kan göras tillgänglig. Till dig patient och anhörig som möter en arbetsterapeut i sommar, ha detta i tanke när du kanske upplever att du får vänta eller att "hjälpmedel inte är ordnade".

Birgitta Andersson, förtroendevald för Sveriges Arbetsterapeuter, Norbergs kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons