Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen lyx cykla och se

Annons

I Fagersta finns en cykelväg på cirka två kilometer mellan Eskiln och Oti. På cykelvägen finns ingen belysning och inte heller på bilvägen bredvid. Bredvid cykelvägen finns endast skog. Cykelvägen känns mycket otrygg då våra barn måste använda den kvällstid och helger.

Detta känns inte alls bra och därför kontaktade vi Fagersta kommun som hänvisade ärendet till Norra Västmanlands Kommunalteknikförbund. De bad oss kontakta en trafikingenjör som sedan hänvisade till Trafikverket.

Trafikverkets svar var att de inte kostar på cykelvägarna någon ”lyx”, deras policy står för att bygga nytt och inte lyxa till cykelbanorna. Han som svarade sa att han i princip kunde garantera att ingen belysning skulle sättas upp. Han tyckte även att säkerheten för så få barn som bor utmed cykelvägen inte var att prioritera. Är inte alla barn, även ett enda barn, lika mycket värda? Hur kan man ge sådana svar?

Vi som vill använda cykelvägen, men som inte törs på kvällstid och helger, anser att tryggheten borde ha högsta prioritet i en kommun. Vi anser inte att belysning är en lyx. Vi anser att det är en säkerhet som vi skattebetalare har rätt till.

Fagersta kommun får gärna ge ett rimligt svar på frågan.

Angelika Karlsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons